Известие

Collapse
No announcement yet.

може ли да се счупят клапани от кофти бензин - 98 лукойл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• може ли да се счупят клапани от кофти бензин - 98 лукойл

може ли бензина да е толкова кофти, докараха ми колата на ход от щутгарт - 3000 км. сложих 98 лукоил в димитровград и на магистралата на карнобат умрях, счупих клапани.
    може и колата /мазда 6/ да е закрепена някак да изкара 3000 км, ама не ми се вярва.
    alfa 156 '00 2.0 distinctive

Напълно сигурен ли си, че колата е докарана на собствен ход. Не звучи сериозно никак да е от бензина. Ама никак, поне на мен. аааааааа ти май беше един дето скоро си продаде алфата сега се сетих.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

не ми се вярва от бензина да е.аз купих мазда 5 чисто нова е минал съм 300км само и е напълних с 98 от лукойл
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Ферди пуни снимка на счупения клапан от къде точно се е счупил
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

ако е имало камъни в бенза
          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

От кофти бензин всичко може да ти се случи.Мисля един колега беше писал тука във форума че, едното му бутало пропаднало от кофти бенз.
            Не си спомням обаче кой беше.
            Алфа Ромео 156 1.8 TS 16v.'98

Comment

Re: може ли да се счупят клапани от кофти бензин - 98 лукойл

[quote="fredi77"]може ли бензина да е толкова кофти, докараха ми колата на ход от щутгарт - 3000 км. сложих 98 лукоил в димитровград и на магистралата на карнобат умрях, счупих клапани.
              може и колата /мазда 6/ да е закрепена някак да изкара 3000 км, ама не ми се вярва.[/quo
              малко встрани от темата , но в димитровград лукойл няма
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

Re: може ли да се счупят клапани от кофти бензин - 98 лукойл

Първоначално публикувано от t0ny
                Първоначално публикувано от fredi77
                може ли бензина да е толкова кофти, докараха ми колата на ход от щутгарт - 3000 км. сложих 98 лукоил в димитровград и на магистралата на карнобат умрях, счупих клапани.
                може и колата /мазда 6/ да е закрепена някак да изкара 3000 км, ама не ми се вярва.
                малко встрани от темата , но в димитровград лукойл няма
                Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

според мен няма да е от бензина ами от някой "кадърен" майстор...
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

От кофти бенз може да се появят детонации, което при ръчка и не много цъфтящо състояние на двигателя, може да преебе главата.

Comment

Първоначално публикувано от robkobg
                      От кофти бенз може да се появят детонации, което при ръчка и не много цъфтящо състояние на двигателя, може да преебе главата.
                      Съвременен двигател (като тоя на Мазда 6) не може да работи с детонации. Има си детонационни датчици и още при първото почукване ЕКУ-то връща аванса.

Абе и Мазда отдавна не са това, което бяха. За Субару да не говорим. На тестовете в Гърция матора на чисто нов Форестер роди малки форестерчета - а беше на 1200 км

Така блокира, че колата спря, сякаш се е блъснала в нещо...пушеци и облаци дим като във Формула 1...

И се караше бабешката и беше автоматик (тоест и да искаш, не моеш да го счупиш нарочно, щото при 6200 об./мин си превключва нагоре, искаш-неискаш)
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

и кво стана? сервиз? някви диагнози? А У?
                        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Бе не знам за бензина ама на бащата пежото имаше проблем с дюзите и то с 4-те след като от както беше купено чисто ново е зареждано само от Лукоил. Това на 130 000 км. Партнера се размина само с 1 бр. дюза на 30 000.
                          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Незнам за Лукойл,но един дойде на сервиза... само от Шел сипвал бензин във филтъра му имаше нещо наподобяващо котлен камък..
                            156 1.8 T.S 144 hp '99
                            Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

Comment

Working...
                            X